Merhaba Bayanlar;
Size dün denediğim ve herkes tarafından beğeni toplayan pamuk poaçalarımın tarifini vermek istiyorum. Gayet pratik bir tarif ve lezzet garantili..Adı gibi pamuk pamuk yumuşacık:)
İçindekiler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından biraz az sıvı yağ (3/4 oranında)
5 çorba kaşığı toz şeker (silme)
1 çorma kaşığı tuz (silme)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Üzerine
2 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı:
Ilık süt ve yaş mayayı bir kaba koyun, yaş mayayı süt içerisinde eritin. İçerisine su, sıvı yağ, şeker ve suyu katın, karıştırın. Daha sonra aldığı kadar un ile hamuru yoğurun. Hamur toparlanıp kıvama geldiğinde, bir tepsiyi yağlı hazır satılan kağıtlar ile sarın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde elinize toplar alıp, elinizde ortasını açın, içine maydonoz ve peynir karışımı ilave edin. Sonra hamuru kapatın ve hamuru top haline getirip tepsiye yerleştirin. Hamura şekil verirken elinize yapışmasın diye asla zeytinyağı kullanmayın, un kullanın.
Tüm hamuru bu şekilde şekillendirip tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 2 tepsi çıkıyor.
Tepsideki hamurları yaklaşık 1.5 saat mayalanması için bekletin. Daha sonra üzerine yumurta ve susam ekleyip daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Biraz soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun:)
Size dün denediğim ve herkes tarafından beğeni toplayan pamuk poaçalarımın tarifini vermek istiyorum. Gayet pratik bir tarif ve lezzet garantili..Adı gibi pamuk pamuk yumuşacık:)
İçindekiler:
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 su bardağından biraz az sıvı yağ (3/4 oranında)
5 çorba kaşığı toz şeker (silme)
1 çorma kaşığı tuz (silme)
1 paket yaş maya
Aldığı kadar un
Üzerine
2 yumurta sarısı
Susam
Hazırlanışı:
Ilık süt ve yaş mayayı bir kaba koyun, yaş mayayı süt içerisinde eritin. İçerisine su, sıvı yağ, şeker ve suyu katın, karıştırın. Daha sonra aldığı kadar un ile hamuru yoğurun. Hamur toparlanıp kıvama geldiğinde, bir tepsiyi yağlı hazır satılan kağıtlar ile sarın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde elinize toplar alıp, elinizde ortasını açın, içine maydonoz ve peynir karışımı ilave edin. Sonra hamuru kapatın ve hamuru top haline getirip tepsiye yerleştirin. Hamura şekil verirken elinize yapışmasın diye asla zeytinyağı kullanmayın, un kullanın.
Tüm hamuru bu şekilde şekillendirip tepsiye yerleştirin. Yaklaşık 2 tepsi çıkıyor.
Tepsideki hamurları yaklaşık 1.5 saat mayalanması için bekletin. Daha sonra üzerine yumurta ve susam ekleyip daha önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Biraz soğuduktan sonra servis edin.
Afiyet olsun:)
Yorumlar
Yorum Gönder