Merhabalar;
Uzun süredir yemek tarifi paylaşmamıştım. Sizlere kısa bir süre önce tarifini http://www.nefisyemektarifleri.com/'dan aldığım ve tadına herkesin bayıldığı nefis ve yumuşacık papatya poaçamın tarifini vermek istiyorum. Poaçayı o kadar sevdim ki hemen sahiplendim gördüğünüz gibi;)
Gelelim içindekilere;
*Yarım paket margarin
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*Yarım paket yaş maya veya 10 gr instant maya
*Yarım tatlı kaşığı şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı)
Poaçanın içi için;
*beyaz peynir
Poaçanın üzeri için;
*1 yumurtanın sarısı
*Çörekotu
Hazırlanışı:
Ilık süt içerisinde maya eritilir. Un hariç diğer malzemeler süt içerisine eklenir, karıştırılır veya yavaş yavaş un eklenir. Hamur haline gelecek ve ele yapışmayacak şekilde yoğurulur. 20 dk kadar mayalanması için hamur dinlendirilir. 20 dk sonra hamurdan ufak parçalar alınarak içine iç harcı konur ve yuvarlak şekil verilir. Fotoğraftaki gibi papatyanın yaprakları şeklinde kesilir. Orta kısmın kesilmemesine dikkat edilir. Tüm hamurlar bu şekilde, üzerine fırın kağıdı konulmuş tepsiye yerleştirilir. Bir müddet de (yaklaşık 10 dk) tepside bekletilir. Sonrasında üzerine yumurta sarısı ve papatyanın orta kısmına çörek otu eklenir ve sonrasında 190 derecede ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun;)
Sevgiyle kalın;)
Uzun süredir yemek tarifi paylaşmamıştım. Sizlere kısa bir süre önce tarifini http://www.nefisyemektarifleri.com/'dan aldığım ve tadına herkesin bayıldığı nefis ve yumuşacık papatya poaçamın tarifini vermek istiyorum. Poaçayı o kadar sevdim ki hemen sahiplendim gördüğünüz gibi;)
Gelelim içindekilere;
*Yarım paket margarin
*Yarım su bardağı ılık süt
*1 yumurta
*Yarım paket yaş maya veya 10 gr instant maya
*Yarım tatlı kaşığı şeker
*Yarım tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un (yaklaşık 2-2,5 su bardağı)
Poaçanın içi için;
*beyaz peynir
Poaçanın üzeri için;
*1 yumurtanın sarısı
*Çörekotu
Hazırlanışı:
Ilık süt içerisinde maya eritilir. Un hariç diğer malzemeler süt içerisine eklenir, karıştırılır veya yavaş yavaş un eklenir. Hamur haline gelecek ve ele yapışmayacak şekilde yoğurulur. 20 dk kadar mayalanması için hamur dinlendirilir. 20 dk sonra hamurdan ufak parçalar alınarak içine iç harcı konur ve yuvarlak şekil verilir. Fotoğraftaki gibi papatyanın yaprakları şeklinde kesilir. Orta kısmın kesilmemesine dikkat edilir. Tüm hamurlar bu şekilde, üzerine fırın kağıdı konulmuş tepsiye yerleştirilir. Bir müddet de (yaklaşık 10 dk) tepside bekletilir. Sonrasında üzerine yumurta sarısı ve papatyanın orta kısmına çörek otu eklenir ve sonrasında 190 derecede ısıtılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun;)
Sevgiyle kalın;)
Yorumlar
Yorum Gönder